Welcome to the Welcome Wagon

Sufjan Stevens schiet niet echt op met zijn idee om voor alle 50 Amerikaanse staten een eigen conceptalbum te maken. Na Michigan (2003) en Illinois (2005) staat hij al een tijdje stil. Wat de 50 staten betreft dan, want ondertussen zijn er natuurlijk wel de nodige projecten geweest.

Zoals het produceren van het debuutalbum van the Welcome Wagon, een gospelduo uit Tecumseh, Michigan. Of duo, het gaat hier zelfs om de Presbyteriaanse reverend Thomas Vito Aiuto en zijn vrouw Monique. Het album, dat Welcome to the Welcome Wagon gaat heten, komt pas in december uit, maar op de site van label Asthmatic Kitty staat alvast een voorproefje.

Laat ik het zacht formuleren. De hand van Stevens is goed terug te horen op “Sold! To The Nice Rich Man”. Alle kenmerken van een goede Sufjan-song zijn aanwezig. Aanzwellend trompetgeschal, een swingend ritme, een subtiel xylofoontje tijdens de break. Dat alles met een feelgood-gehalte waar zelfs the Polyphonic Spree een tikkeltje onpasselijk van zou worden. Wat een goede zaak is, in dit geval althans. Maar luister vooral zelf.

MP3: The Welcome Wagon – Sold! To The Nice Rich Man

3 Reacties to “Welcome to the Welcome Wagon”


  1. 1 Ludo vrijdag 21 november 2008 om 17:22

    voor die Vitor en z’n vrouw heeft ie ook nog ‘ns een liedje (erg goed) goed liedje op Michigan geschreven.

    Asthmatic Kitty dit jaar prima op dreef, normaal is alles dat niet van Sufjan komt crap maar Grampall Jookabox en Rafter brachten leuke albums uit.

  2. 2 thijszilverberg zaterdag 22 november 2008 om 13:47

    GJ vind ik ook tof, Rafter heb ik nog niet gehoord maar dat ga ik nu zeker even opzoeken.


  1. 1 Nico Mokveld Online | Blog Archive | Waar is Sufjan? Trackback op zaterdag 6 december 2008 om 0:01

Plaats een reactie




Thijs Zilverberg, M, 28, Amsterdam